Voorstelling

MIES speelde 52KEERAFSCHEID

52KEERAFSCHEID is een lappendeken op toneel. 52 losse, soms zeer korte, scènes over gedag zeggen. Over weggaan, verlangen, verwijderen en een onbevredigde behoefte aan chips en seks.

MIES vlocht ze in elkaar, rafelde ze weer uiteen en naaide ze vervolgens met grove steken muzikaal tezamen. Een deken om je warm onder te verbergen en terug te denken aan pijnlijk vaarwel, maar ook om vanonder te gniffelen over herkenbare gedachtespinsels en broeierige gedachten.

Een immer voortgaande beweging zonder begin en zonder eind. Zoals het samenzijn met de ander zich dag in dag uit voordoet. Na de een komt de ander, al is de ander is vaak weer die ene.

De ene wil een ander, maar die ander wil die ene niet
De ander wil een ander, maar die ene heeft verdriet
Zo ging het en zo gaat het en zo gaat het altijd aan
En zo gaat het altijd uit
En zo zal het eeuwig gaan

 (Ramses Shaffy)

MIES speelt de voorstelling ook dit jaar op een bijzondere locatie; De Manege aan de d’Almarasweg. Jaren geleden heeft het gebouw al afscheid genomen van de paarden. Een behoorlijke periode was de hal daarna alleen en leeg.  Sinds de Radboud Universiteit bezit van haar nam, is ze een nieuwe relatie aangegaan met de Nijmeegse Mixed Hockeyclub. Deze hebben voor de zomermaanden even gedag gezegd (spelen nu buiten), waardoor MIES met open armen werd ontvangen.

Met 52KEERAFSCHEID speelde MIES alweer haar tiende voorstelling. MIES werkte dit jaar samen met een band die de scènes muzikaal begeleidt.

Wie en wat: Theatergroep MIES speelde ’52KEERAFSCHEID’
Wanneer: Vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli
Telkens om 20:30
Waar: De Manege te Nijmegen. d’Almarasweg 22, 6525 DW Nijmegen

Tekst: Anna van der Kruis    Regie: Pieter van Terheijden   Techniek: Jan van den Hatert
Spel: Nikki Heinsman, Noor Nusselder, Willemijn Steenhuizen, Jonathan Slobbe, Lotte Feskens, Rick Hartman, Elisa Ros Villarte, Edith Bos
Muziek: Luuk Linders, Cyril Cleven, Toros Senan
Met dank aan: NMHC Nijmegen; PV Radboud; Gemeente NijmegenMIES

 

 

Advertenties